Gå direkt till innehåll
Andreas Kling börjar som verksamhetsområdeschef för Medicinsk specialistvård på Danderyds sjukhus.
Andreas Kling börjar som verksamhetsområdeschef för Medicinsk specialistvård på Danderyds sjukhus.

Pressmeddelande -

Andreas Kling ny verksamhetsområdeschef för Medicinsk specialistvård på Danderyds sjukhus

Danderyds sjukhus rekryterar Andreas Kling som ny verksamhetsområdeschef för Medicinsk specialistvård. Andreas kommer närmast från en tjänst som verksamhetschef för geriatrik, ASIH och SPSV på Södertälje sjukhus.

Andreas har mångårig chefserfarenhet från flera olika verksamhetsområden, såsom internmedicin och infektion. I sin grundprofession som sjuksköterska har han arbetat på såväl akuten som inom intensivvård och kardiologi.

– Jag är väldigt glad över den här rollen och ser mycket fram emot att komma tillbaka till Danderyds sjukhus. Det har varit min arbetsplats tidigare och jag ser det som mitt hemmasjukhus där jag trivts väldigt bra. Sjukhusen och vården har stora utmaningar framåt och befinner sig i en viktig utvecklingsresa. Om vi jobbar tillsammans och delar våra erfarenheter så kommer vi klara de här utmaningarna och bygga någonting riktigt bra, säger Andreas Kling.

– Det är med stor glädje vi välkomnar Andreas Kling tillbaka till Danderyds sjukhus. Jag hade förmånen att arbeta med Andreas på Södertälje sjukhus och vet att han är mycket skicklig ledare och chef. Han kommer bli en stor tillgång för både sitt egna verksamhetsområde men även för sjukhuset som helhet i det fortsatta utvecklingsarbetet. Många kollegor jag pratat med lyfter just hans ledarskapsförmåga och kloka förändringsarbete. 2019 fick Andreas Kling pris av Dagens Medicin som Framtidens ledare i sjukvården. Varmt välkommen tillbaka till Danderyds sjukhus, säger vd Christophe Pedroletti.

Andreas Kling tillträder sin tjänst måndag den 4 september 2023.

Ämnen

Regioner


Om Danderyds sjukhus
Danderyds sjukhus är ett av Sveriges största akutsjukhus och bedriver universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Sjukhuset 4 500 medarbetare tar årligen emot 90 000 akutsökande, 410 000 besök i öppenvården, 48 000 i slutenvården och genomför 25 000 operationer och 6 000 förlossningar. I samarbete med Karolinska Institutet bedrivs utbildning och forskning kring de vanligaste folksjukdomarna. Årligen välkomnas drygt 2 000 studenter från drygt 100 olika lärosäten i ett 30-tal olika utbildningsprogram. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm och omsätter 6 miljarder kronor per år. Mer information finns på ds.se samt ki.se/kids.

Kontakter

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presskontakt Danderyds sjukhus presstjänst är bemannad helgfria vardagar kl. 08.00-17.00. Kvällar och helger hänvisar vi till Region Stockholms pressfunktion för hälso- och sjukvårdsfrågor. 08-123 562 77