Gå direkt till innehåll
Danderyds sjukhus akutvårdsbyggnad.
Danderyds sjukhus akutvårdsbyggnad.

Pressmeddelande -

​Danderyds sjukhus i stabsläge den 10 mars på grund av det nya coronaviruset, covid-19

Danderyds sjukhus är från klockan 15.00 i stabsläge på grund av coronaviruset, covid-19. Stabsläget innebär att sjukhuset har tillsatt en grupp som aktivt följer händelseförloppet och som snabbt kan mobilisera resurser och göra nödvändiga prioriteringar om det blir nödvändigt. Stabsläget underlättar också samarbetet inom sjukhuset samt med Smittskydd Stockholm och Region Stockholms Regionala Särskilda Sjukvårdsledning.

– Vi har arbetat under stabsliknande former de senaste veckorna. Vi fortsätter vårt arbete för att förbereda verksamheten, säger Yvonne Haglund Åkerlind, vd på Danderyds sjukhus.


​Kontakt presstjänsten:
​Marianne Lagerbielke
Marianne.lagerbielke@sll.se
Mobil: 072-582 22 77
​Pressjouren: 08-123 562 77

Ämnen

Regioner


Danderyds sjukhus är ett av landets största akutsjukhus. Det viktigaste för oss är att våra patienter känner sig trygga och säkra och får bästa möjliga vård och behandling. Det målet arbetar vi mot varje dag - tillsammans.

Mer info finns här!

Kontakter

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presskontakt Danderyds sjukhus presstjänst är bemannad helgfria vardagar kl. 08.00-17.00. Kvällar och helger hänvisar vi till Region Stockholms pressfunktion för hälso- och sjukvårdsfrågor. 08-123 562 77

Relaterat innehåll