Gå direkt till innehåll
Foto: Carin Wesström, Danderyds Sjukhus AB
Foto: Carin Wesström, Danderyds Sjukhus AB

Pressmeddelande -

Danderyds sjukhus i stabsläge från kl 13.00

Med anledning av det varsel om konflikt som Kommunal lagt på Danderyds Sjukhus AB har sjukhuset beslutat att gå upp i stabsläge. Detta för att förbereda åtgärder som kan minimera eventuella patientrisker.

På sjukhuset och i hela Region Stockholm pågår just nu ett gemensamt arbete för att analysera varslen och konsekvenser för den patientnära verksamheten. Fokus i det arbetet är att värna patienterna och att upprätthålla akut vård och vård som inte kan vänta. Det vidtas flera åtgärder som till exempel att samordna resurserna inom regionen för att säkerställa det.

Den planerade vården som kan flyttas fram med hänsyn taget till medicinska skäl, kan komma att skjutas upp. Det kommer att bli en påverkan på vård som kan vänta och patienter kan behöva räkna med avbokningar. De patienter som berörs kommer att bli kontaktade av vården.

Danderyds sjukhus presstjänst, 08-123 562 77, press.ds@regionstockholm.se

Ämnen

Regioner


Om Danderyds sjukhus
Danderyds sjukhus är ett av Sveriges största akutsjukhus och bedriver universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Sjukhuset 4 500 medarbetare tar årligen emot 90 000 akutsökande, 410 000 besök i öppenvården, 48 000 i slutenvården och genomför 25 000 operationer och 6 000 förlossningar. I samarbete med Karolinska Institutet bedrivs utbildning och forskning kring de vanligaste folksjukdomarna. Årligen välkomnas drygt 2 000 studenter från drygt 100 olika lärosäten i ett 30-tal olika utbildningsprogram. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm och omsätter 6 miljarder kronor per år. Mer information finns på ds.se samt ki.se/kids.

Kontakter

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presskontakt Danderyds sjukhus presstjänst är bemannad helgfria vardagar kl. 08.00-17.00. Kvällar och helger hänvisar vi till Region Stockholms pressfunktion för hälso- och sjukvårdsfrågor. 08-123 562 77