Gå direkt till innehåll
Anders Svenningsson, neurolog, professor vid KI och överläkare vid Danderyds sjukhus.
Anders Svenningsson, neurolog, professor vid KI och överläkare vid Danderyds sjukhus.

Pressmeddelande -

Danderyds sjukhus neurolog Anders Svenningsson är Årets Neuroprofil 2023

Pressmeddelande, 10 maj 2023

Anders Svenningsson, neurolog, professor vid KI och överläkare vid Danderyds sjukhus fick idag utmärkelsen Årets Neuroprofil 2023 av Neuroförbundet.

Idag utdelades det nyinstiftade priset Årets Neuroprofil av Neuroförbundet till Anders Svenningsson, som arbetar som överläkare på neurologen på Danderyds sjukhus.
– Jag är glad och överraskad över att jag fick detta nyinstiftade pris. Det känns fantastiskt, säger neurologläkaren Anders Svenningsson.

Röstningen utgjordes av en jury och medlemmar i Neuroförbundet (digitala röster).
– Vi är mycket stolta över att Anders Svenningsson har blivit utnämnd till Årets Neuroprofil 2023 av Neuroförbundet och dess medlemmar. Anders patientnära arbete och MS-forskning på Danderyds sjukhus neurologi gör skillnad för våra patienter. Att Anders vinner och får merparten av patientrösterna är enormt. Vi gratulerar honom till priset, säger Christophe Pedroletti, vd Danderyds sjukhus.

Mer om priset
Utmärkelsen Årets Neuroprofil har instiftats av Neuroförbundet och delades ut för första gången i år i samband med Neurologiveckan i Uppsala. Vinnaren är en person som genom sitt arbete gjort neurologiska diagnoser synliga för en större allmänhet. Det kan också vara att man förmått beslutsfattare att förbättra vardagen för personer med neurologisk diagnos eller genom sin forskning gjort en viktig insats för en eller flera neurologiska diagnoser.

Juryns motivering
Anders Svenningsson har alltid ett lyssnande öra och tid för alla – kollegor som patienter. Han förklarar ingående olika behandlingsalternativ. Anders sätter sina patienter i första rummet. Den trygghet han ingjuter är värdefull när livet ställts på ända av svår sjukdom. Han har lyckats driva fram en god vård för sina patienter. En vård som blivit ett föredöme för resten av Sverige.
– Ett stort grattis till en mycket välförtjänt pristagare som i stor konkurrens tar hem den ärorika utmärkelsen, säger Lise Lidbäck, förbundsordförande i Neuroförbundet.

Jury: Lise Lidbäck, juryordförande och förbundsordförande Neuro, Eva Helmersson, diagnosstödjare i Neuroförbundet, Jan Hillert, specialistläkare och neurolog, Ida Kåhlin, ordförande Arbetsterapeuterna samt medlemmarnas röster (digital omröstning).

Presskontakt: Marianne Lagerbielke, 08-123 561 51
marianne.lagerbielke@regionstockholm.se

Ämnen

Regioner


Om Danderyds sjukhus
Danderyds sjukhus är ett av Sveriges största akutsjukhus och bedriver universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Sjukhuset 4 500 medarbetare tar årligen emot 90 000 akutsökande, 410 000 besök i öppenvården, 48 000 i slutenvården och genomför 25 000 operationer och 6 000 förlossningar. I samarbete med Karolinska Institutet bedrivs utbildning och forskning kring de vanligaste folksjukdomarna. Årligen välkomnas drygt 2 000 studenter från drygt 100 olika lärosäten i ett 30-tal olika utbildningsprogram. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm och omsätter 6 miljarder kronor per år. Mer information finns på ds.se samt ki.se/kids.

Kontakter

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presskontakt Danderyds sjukhus presstjänst är bemannad helgfria vardagar kl. 08.00-17.00. Kvällar och helger hänvisar vi till Region Stockholms pressfunktion för hälso- och sjukvårdsfrågor. 08-123 562 77