Gå direkt till innehåll
Danderyds sjukhus skapar nytt verksamhetsområde för multisjuka äldre

Pressmeddelande -

Danderyds sjukhus skapar nytt verksamhetsområde för multisjuka äldre

Danderyds sjukhus slår ihop tre verksamhetsområden till ett för att kunna ge än bättre vård till den ökande patientgruppen multisjuka äldre. Nu står det också klart att Andreas Kling bli ny verksamhetschef och kommer att leda det nya verksamhetsområdet.

Det är verksamhetsområdena Internmedicin och infektion, Geriatrik och Medicinsk specialistvård som läggs samman till ett nytt stort verksamhetsområde under namnet Medicinska specialiteter.

Syftet och uppdraget med den nya organisationen är bland annat att stärka utvecklingen av vården för multisjuka äldre i samverkan med den nära vården och omsorgen, att säkerställa kompetensförsörjningen till mindre specialiteter och grenspecialiteter samt att utjämna jourbelastningen mellan läkarna.

- Andreas är något av en unik ledare och chef som på djupet har förstått kraften i att samla, inkludera och engagera alla de kompetenser som bygger god sjukvård. Andreas är även sedan många år ytterst insatt i Danderyds sjukhus och har ett mycket stort hjärta för verksamheten. Således har han allt det som krävs för att leda sjukhusets största verksamhetsområde mot de utmaningar som ligger framför oss, säger vd Christophe Pedroletti.

Andreas Kling har mångårig chefserfarenhet från flera olika verksamhetsområden, närmast har han ansvarat för verksamhetsområdena Internmedicin och infektion, Geriatrik och Medicinsk specialistvård på sjukhuset.

– Jag ser mycket fram emot att börja arbeta med den nya organisationen. Den ger oss möjlighet att sätta nya arbetssätt vilket behövs för att vi ska klara de utmaningar som vi står inför, säger Andreas Kling.

Den nya organisationen träder i kraft den 1 januari 2024.

Ämnen

Regioner


Om Danderyds sjukhus
Danderyds sjukhus är ett av Sveriges största akutsjukhus och bedriver universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Sjukhuset 4 500 medarbetare tar årligen emot 90 000 akutsökande, 410 000 besök i öppenvården, 48 000 i slutenvården och genomför 25 000 operationer och 6 000 förlossningar. I samarbete med Karolinska Institutet bedrivs utbildning och forskning kring de vanligaste folksjukdomarna. Årligen välkomnas drygt 2 000 studenter från drygt 100 olika lärosäten i ett 30-tal olika utbildningsprogram. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm och omsätter 6 miljarder kronor per år. Mer information finns på ds.se samt ki.se/kids.

Kontakter

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presskontakt Danderyds sjukhus presstjänst är bemannad helgfria vardagar kl. 08.00-17.00. Kvällar och helger hänvisar vi till Region Stockholms pressfunktion för hälso- och sjukvårdsfrågor. 08-123 562 77