Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Danderyds sjukhus välkomnar tre nya verksamhetschefer

Danderyds sjukhus AB har utsett Stefan Gantelius till verksamhetschef för Ortopedi, Marie Dyberg till verksamhetschef för Radiologi och Ingela Lundberg till verksamhetschef för Teknik och Digitalisering.

− Vi välkomnar Stefan, Marie och Ingela som nya verksamhetschefer. Det är tre mycket kompetenta ledare med gedigen erfarenhet av såväl förändringsarbete som att driva verksamheten inom sina respektive områden. Hög beredskap och starkt patientfokus genom hela vårdkedjan i samarbete mellan våra tolv verksamhetsområden är mycket viktiga för Danderyds sjukhus fortsatta utveckling som ett av Sveriges främsta akutsjukhus med medarbetare som trivs och ser möjligheterna att utvecklas hos oss. Tillskottet av Stefan, Marie och Ingela är därmed mycket varmt välkommet, säger Yvonne Haglund Åkerlind, vd för Danderyds sjukhus AB.

Stefan är disputerad överläkare och specialist inom ortopedi och kommer närmast från en tjänst som sektionschef och patientflödeschef på barnortopeden vid Karolinska Universitetssjukhuset. Stefan har flerårig ledarerfarenhet och stor erfarenhet av att bedriva framgångsrikt förändringsarbete.

Marie Dyberg är legitimerad röntgensjuksköterska från Karolinska Institutet med flerårig ledarerfarenhet och erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete. Hon började på Danderyds sjukhus 2001 och har varit enhetschef för verksamhetsområde Radiologi på Danderyds sjukhus sedan 2014. Mellan åren 2017-2019 ansvarade hon för den framgångsrika driftsättningen av röntgenavdelningen i sjukhusets nya akutvårdsbyggnad.

Ingela Lundberg har varit tillförordnad enhetschef för verksamhetsområde Teknik och digitalisering sedan januari 2020. Hon har mångårig erfarenhet från ledande positioner inom såväl tillverkningsindustrin som hälso- och sjukvården. Senast var hon ansvarig för driftsättningen av Danderyds sjukhus nya akutvårdsbyggnad, som stod klar 2019.

För mer information, vänligen kontakta:

Presstjänsten vid Danderyds sjukhus, 08-123 562 77, press.ds@sll.se

Ämnen

Regioner


Danderyds sjukhus är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Sjukhuset grundades 1964 och bedriver universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Årligen tar sjukhuset emot cirka 90 000 akutsökande, 420 000 besök i öppenvården och 49 000 i slutenvården samt genomför omkring 6 500 förlossningar. I samarbete med Karolinska Institutet (KIDS) bedriver Danderyds sjukhus utbildning och forskning kring de vanligaste folksjukdomarna tar årligen emot drygt 2 000 studenter från drygt 100 olika lärosäten i ett 30-tal olika utbildningsprogram. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm och har cirka 4 300 medarbetare. Mer information finns på ds.se samt ki.se/kids.

Kontakter

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presskontakt Danderyds sjukhus presstjänst är bemannad helgfria vardagar kl. 08.00-17.00. Kvällar och helger hänvisar vi till Region Stockholms pressfunktion för hälso- och sjukvårdsfrågor. 08-123 562 77