Gå direkt till innehåll
Elin Berlin, ny kommunikationsdirektör

Pressmeddelande -

Elin Berlin, ny kommunikationsdirektör

Danderyds Sjukhus AB rekryterar Elin Berlin som ny kommunikationsdirektör.

Elin Berlin blir en del av Danderyds sjukhus ledningsgrupp. Hon kommer närmast från en tjänst som biträdande förvaltningschef i Solna stad. I sin nuvarande roll har hon ansvar för ett flertal verksamheter samt ansvar för ledning och utveckling av förvaltningens processer, såsom verksamhets- och budgetarbete, ärendehantering, kommunikation samt krishantering. Elin har tidigare varit Solna stads kommunikationschef under flera år.

- Jag ser väldigt mycket fram emot att, tillsammans med mina nya medarbetare, bidra till att lyfta och synliggöra det arbete som bedrivs på Danderyds sjukhus. Efter att i många år ha jobbat med kommunikation inom olika delar i offentlig sektor ska det nu bli berikande att få bli en del av sjukhusets livsviktiga verksamhet.

- Jag är mycket glad över att sjukhuset har kunnat knyta till sig stor strategisk kompetens inom kommunikationsområdet. Elin har stor vana av att samverka med politiken och att hantera media men besitter också den mycket viktiga förmågan att omvandla mål och strategier till något konkret som vi alla som arbetar på sjukhuset kan förstå, ta till oss och engagera oss i. Elin har dessutom en gedigen bakgrund som chef- och ledare på olika nivåer, hon har ett närvarande ledarskap och förmågan att bygga välfungerande team, säger Christophe Pedroletti, VD Danderyds sjukhus.

Elin Berlin tillträder sin nya tjänst den 17 april 2023.

Ämnen

Regioner


Om Danderyds sjukhus

Danderyds sjukhus är ett av Sveriges största akutsjukhus och bedriver universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden. Årligen tar sjukhuset emot cirka 90 000 akutsökande, 410 000 besök i öppenvården och 50 000 i slutenvården samt genomför 6 000 förlossningar. I samarbete med Karolinska Institutet bedrivs utbildning och forskning kring de vanligaste folksjukdomarna. Årligen välkomnas drygt 2 000 studenter från drygt 100 olika lärosäten i ett 30-tal olika utbildningsprogram. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm och har cirka 4 500 medarbetare. Mer information finns på ds.se samt ki.se/kids.

Kontakter

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presskontakt Danderyds sjukhus presstjänst är bemannad helgfria vardagar kl. 08.00-17.00. Kvällar och helger hänvisar vi till Region Stockholms pressfunktion för hälso- och sjukvårdsfrågor. 08-123 562 77