Gå direkt till innehåll
Erik Sköldenberg tillträder som operativ direktör på Danderyds sjukhus. Foto: Danderyds sjukhus
Erik Sköldenberg tillträder som operativ direktör på Danderyds sjukhus. Foto: Danderyds sjukhus

Pressmeddelande -

Erik Sköldenberg tillträder som operativ direktör på Danderyds sjukhus

Danderyds sjukhus rekryterar Erik Sköldenberg som operativ direktör med ansvar för att leda och facilitera sjukhusets horisontella vårdprocesser och patientflöden.

Erik Sköldenberg blir en del av Danderyds sjukhus ledningsgrupp. Han kommer närmast från en tjänst som chefläkare digitalisering/CMIO inom Region Uppsala.

Han har verkat inom alla nivåer med ledning och styrning – från verksamhetschef, produktionschef till analyschef och beslutsfattare (RSSL) inom regionledningen. Han har stor erfarenhet av regionalt och nationellt arbete inom IT i hälso- och sjukvården.

Erik Sköldenberg är disputerad specialist i barnkirurgi- och urologi och är fortfarande kirurgiskt aktiv som barnurolog, en specialitet som ansvarar för operationav barn med missbildningar i urinvägarna.

- Erik Sköldenberg besitter en unik kompetens, som är perfekt för uppdraget. Han har en djup förståelse för verksamhetgolvets kärnprocesser i kombination med betydande kunskaper kring hur man drar nytta av databaserade beslutsstöd för processtyrning, anpassat för sjukvård. I tillägg till detta är Erik en prestigelös person som har lätt att samarbeta med alla, säger Christophe Pedroletti, vd Danderyds Sjukhus AB.

Tjänsten som operativ direktör är nyinrättad på Danderyds sjukhus. I centrum för uppdraget står vidareutveckling av de sjukhusövergripande beslutsprocesserna, som baseras på indikatorer och nyckeltal. Det data- och analysdrivna beslutsfattandet ska stärkas och vidareutvecklas för att uppnå en förbättrad måluppfyllnad. Det handlar också om att öka samverkan tillsammans med övriga sjukhus, primärvård, geriatriska kliniker och annan vård och omsorg i regionen och kommuner.

- Jag ser fram emot att få hjälpa Danderyds sjukhus att bli ett ännu bättre akutsjukhus. Med mina erfarenheter inom forskning, specialiserad vård, IT och datadriven förändringsledning hoppas jag ska kunna bidra till detta, säger Erik Sköldenberg.

Erik Sköldenberg tillträder sin nya tjänst 1 april 2023.

Ämnen

Regioner


Om Danderyds sjukhus

Danderyds sjukhus är ett av Sveriges största akutsjukhus och bedriver universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden. Årligen tar sjukhuset emot cirka 90 000 akutsökande, 429 000 besök i öppenvården och 50 000 i slutenvården samt genomför 6 300 förlossningar. I samarbete med Karolinska Institutet (KIDS) bedrivs utbildning och forskning kring de vanligaste folksjukdomarna. Årligen välkomnas drygt 2 000 studenter från drygt 100 olika lärosäten i ett 30-tal olika utbildningsprogram. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm och har cirka 4 500 medarbetare. Mer information finns på ds.se samt ki.se/kids.

Kontakter

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presskontakt Danderyds sjukhus presstjänst är bemannad helgfria vardagar kl. 08.00-17.00. Kvällar och helger hänvisar vi till Region Stockholms pressfunktion för hälso- och sjukvårdsfrågor. 08-123 562 77