Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fall av det nya coronaviruset, covid-19, vid Danderyds sjukhus

En medarbetare vid Danderyds sjukhus har smittats av det nya coronaviruset. Personen har efter hemkomst från en utrikesresa inte haft kontakt med patienter. Medarbetaren arbetade en dag med enbart administrativa arbetsuppgifter och träffade totalt fyra kollegor under dagen som alla har bedömts av infektionsläkare. Personen insjuknade sent under kvällen i influensaliknande symptom och har därefter varit isolerad och provtagits. Smittskydd Stockholm har enligt ordinarie rutin sökt upp de personer som kan ha varit i kontakt med den smittade personen och gett information om eventuella åtgärder.

-Medarbetare vid sjukhuset och övriga personer som inte kontaktats av Smittskydd Stockholm har bedömts inte vara utsatta för risk för smitta. Smittskydd Stockholm är vana att kontakta och bedöma de som kan ha blivit utsatta för smittsam sjukdom. Den som vill ha mer information eller som tror sig vara smittade på annat sätt uppmanas kontakta 1177 Vårdguiden, säger Åsa Hammar, chefläkare vid Danderyds sjukhus.

Eftersom det råder sekretess kommer sjukhuset inte att ge några ytterligare uppgifter om sjukdomstillstånd eller uppgifter om personliga förhållanden som t ex titel, verksamhetsområde eller bostadsort.​

Ämnen

Regioner


Danderyds sjukhus är ett av landets största akutsjukhus. Det viktigaste för oss är att våra patienter känner sig trygga och säkra och får bästa möjliga vård och behandling. Det målet arbetar vi mot varje dag - tillsammans.

Mer info finns här!

Kontakter

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presskontakt Danderyds sjukhus presstjänst är bemannad helgfria vardagar kl. 08.00-17.00. Kvällar och helger hänvisar vi till Region Stockholms pressfunktion för hälso- och sjukvårdsfrågor. 08-123 562 77

Relaterat innehåll