Gå direkt till innehåll
Göran Örnung ny verksamhetschef för akutsjukvården på Danderyds sjukhus

Pressmeddelande -

Göran Örnung ny verksamhetschef för akutsjukvården på Danderyds sjukhus

Danderyds Sjukhus AB rekryterar Göran Örnung som verksamhetschef Akutsjukvård. Akutmottagningen på Danderyds Sjukhus är en av Sveriges största och tar emot cirka 93 000 patienter per år fördelat på internmedicin, neurologmedicin, hjärtmedicin, allmän kirurgi inklusive urologi och ortopedi.

Göran Örnung blir en del av Danderyds sjukhus ledningsgrupp. Han kommer närmast från en tjänst som divisionschef Medicin Region Jämtland Härjedalen med placering på Östersunds sjukhus. Han har tidigare arbetat som bland annat verksamhetschef för Akutmedicinkliniken på Capio S:t Görans Sjukhus. Han har stor erfarenhet inom verksamhetsutveckling, processtyrning och flödeshantering.

– Det ska bli fantastiskt kul och spännande att tillsammans med mina nya medarbetare och chefer bygga en redan bra akutklinik till den bästa. Beslutet att lämna mitt nuvarande uppdrag tog jag med blandade känslor då jag trivs väldigt bra, säger Göran Örnung.

– I Göran ser jag den ledare sjukhuset behöver, som med stor erfarenhet och kunskap vet vad det innebär att tillsammans med olika verksamhetsområden bygga effektiva och patientsäkra vårdprocesser. Detta har även en positiv inverkan på arbetsmiljön och vår attraktionsförmåga som arbetsgivare. En mer erfaren ledare inom området är svår att hitta, säger Christophe Pedroletti, vd Danderyds sjukhus.

  Göran Örnung tillträder sin nya tjänst 15 februari 2023.

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner


  Om Danderyds sjukhus

  Danderyds sjukhus är ett av Sveriges största akutsjukhus och bedriver universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden. Årligen tar sjukhuset emot cirka 90 000 akutsökande, 429 000 besök i öppenvården och 50 000 i slutenvården samt genomför 6 300 förlossningar. I samarbete med Karolinska Institutet (KIDS) bedrivs utbildning och forskning kring de vanligaste folksjukdomarna. Årligen välkomnas drygt 2 000 studenter från drygt 100 olika lärosäten i ett 30-tal olika utbildningsprogram. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm och har cirka 4 500 medarbetare. Mer information finns på ds.se samt ki.se/kids.

  Presskontakt

  Presstjänst Danderyds sjukhus

  Presstjänst Danderyds sjukhus

  Presskontakt Danderyds sjukhus presstjänst är bemannad helgfria vardagar kl. 08.00-17.00. Kvällar och helger hänvisar vi till Region Stockholms pressfunktion för hälso- och sjukvårdsfrågor. 08-123 562 77