Gå direkt till innehåll
Anna Wadenhov blir ny HR-direktör på Danderyds sjukhus från och med den 1 mars 2024.
Anna Wadenhov blir ny HR-direktör på Danderyds sjukhus från och med den 1 mars 2024.

Pressmeddelande -

Klart med ny HR-direktör till Danderyds sjukhus

Från och med 1 mars är Anna Wadenhov ny HR-direktör på Danderyds sjukhus. Anna har en gedigen erfarenhet från HR-arbete inom hälso- och sjukvården, hon har tidigare varit HR-direktör på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Närmast kommer hon från en tjänst som HR-chef på Upplands flygflottilj, Försvarsmakten.

-Jag är väldigt glad över att vi har lyckats knyta Anna till oss på Danderyds sjukhus. I Anna får vi en kunnig och kompetent HR-direktör med stor erfarenhet av att driva HR-arbete inom hälso- och sjukvården. En kunskap som behövs för att vi ska kunna möta de utmaningar som vi står inför. Att vara en attraktiv arbetsgivare och värna våra medarbetare kommer vara avgörande för hur vi lyckas med vårt uppdrag framåt. I Anna får vi en stark kraft som kan leda det arbetet, säger Christophe Pedroletti, vd Danderyds sjukhus.

Anna Wadenhov har stor erfarenhet av HR-arbete inom offentlig sektor. Hon har arbetat såväl inom kommunal-, regional- och statlig förvaltning. Hon har arbetat många år på akademiska sjukhuset i Uppsala där hon byggde upp och ledde en väl fungerande HR-organisation.

-Jag är väldigt glad att återigen få bidra till sjukvårdens viktiga arbete. Under min tid inom sjukvården har jag getts möjlighet att arbeta nära och stötta kärnverksamheten, något jag känner väldigt starkt för. En annan fråga jag drivs av är att ha ett nära samarbete med de fackliga organisationerna, tillsammans går det alltid att hitta konstruktiva lösningar, säger Anna Wadenhov.

Anna tillträder sin tjänst på Danderyds sjukhus den 1 mars 2024.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Danderyds sjukhus
Danderyds sjukhus är ett av Sveriges största akutsjukhus och bedriver universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Sjukhuset 4 500 medarbetare tar årligen emot 90 000 akutsökande, 410 000 besök i öppenvården, 48 000 i slutenvården och genomför 25 000 operationer och 6 000 förlossningar. I samarbete med Karolinska Institutet bedrivs utbildning och forskning kring de vanligaste folksjukdomarna. Årligen välkomnas drygt 2 000 studenter från drygt 100 olika lärosäten i ett 30-tal olika utbildningsprogram. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm och omsätter 6 miljarder kronor per år. Mer information finns på ds.se samt ki.se/kids.

Kontakter

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presskontakt Danderyds sjukhus presstjänst är bemannad helgfria vardagar kl. 08.00-17.00. Kvällar och helger hänvisar vi till Region Stockholms pressfunktion för hälso- och sjukvårdsfrågor. 08-123 562 77