Gå direkt till innehåll
Foto: Carin Wesström, Danderyds Sjukhus AB
Foto: Carin Wesström, Danderyds Sjukhus AB

Pressmeddelande -

Nu lanseras BB Hemma – ny vårdform på Danderyds sjukhus

Nu kan nyblivna föräldrar ta del av BB Hemma – en ny vårdform vid Danderyds sjukhus förlossning. BB Hemma erbjuder videomöten och hembesök av barnmorska för att skapa ytterligare trygghet för den nyblivna familjen.

Den nya vårdformen BB Hemma på Danderyds sjukhus ger familjer möjlighet till vård i hemmet.

– BB Hemma är ett unikt koncept som ger möjlighet att kunna vila ut och knyta an till barnet hemma – med barnmorskan endast ett knapptryck bort. Danderyds sjukhus är ett av de första sjukhusen i Region Stockholm som erbjuder den här typen av digitala besök och hembesök, säger Jenny Westholm vårdenhetschef på BB-mottagningen, Danderyds sjukhus.

  Danderyds sjukhus har en av Sveriges största förlossningsavdelningar och erbjuder personcentrerad förlossningsvård med tillgång till högspecialiserad vård om behov skulle finnas. Nu kompletteras erbjudandet med en vårdform som individualiserar eftervården ännu mer.

  Trygghet för nyförlösta
  Alla nyblivna mammor erbjuds ett videosamtal dagen efter hemgång. Under detta videosamtal träffar mamman en barnmorska som stämmer av hur både mamman och barnet mår.

  – Vi kommer överens om vilket ytterligare stöd som familjen behöver de närmaste dagarna vilket kan inkludera hembesök, fysiska besök på BB-mottagningen, videobesök eller telefonuppföljning. Målet är att föräldrarna ska känna sig trygga med att ha barnmorskan lättillgänglig även när de åkt hem från BB, säger Jenny Westholm.

  Hembesök eller digitalt möte
  Vid hembesök kommer en barnmorska hem till familjen och ser över mamman och barnets allmänna välmående och kontrollerar barnets vikt och gulsot, ger amningsstöd med mera.

  BB Hemma online, som finns i appen Alltid öppet, erbjuder digitala möten för de som fött på Danderyds sjukhus. Under barnets första vecka finns möjlighet att boka flera videobesök och chatta med en barnmorska. Tanken är att det ska vara lika lätt att komma i kontakt med en barnmorska online, som om man hade varit kvar på BB.

  BB-Hemma erbjuder (under de första sju dagarna):

  • Videosamtal
  • Hembesök (Om du bor max 30 min från Danderyds sjukhus.)
  • Telefonuppföljning
  • Rådgivning via Alltid öppet-appen

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner


  Om Danderyds sjukhus
  Danderyds sjukhus är ett av Sveriges största akutsjukhus och bedriver universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Sjukhuset 4 500 medarbetare tar årligen emot 90 000 akutsökande, 410 000 besök i öppenvården, 48 000 i slutenvården och genomför 25 000 operationer och 6 000 förlossningar. I samarbete med Karolinska Institutet bedrivs utbildning och forskning kring de vanligaste folksjukdomarna. Årligen välkomnas drygt 2 000 studenter från drygt 100 olika lärosäten i ett 30-tal olika utbildningsprogram. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm och omsätter 6 miljarder kronor per år. Mer information finns på ds.se samt ki.se/kids.

  Kontakter

  Presstjänst Danderyds sjukhus

  Presstjänst Danderyds sjukhus

  Presskontakt Danderyds sjukhus presstjänst är bemannad helgfria vardagar kl. 08.00-17.00. Kvällar och helger hänvisar vi till Region Stockholms pressfunktion för hälso- och sjukvårdsfrågor. 08-123 562 77