Gå direkt till innehåll
Christophe Pedroletti, ny vd Danderyds sjukhus
Christophe Pedroletti, ny vd Danderyds sjukhus

Pressmeddelande -

Ny vd på Danderyds sjukhus

Christophe Pedroletti tillträder som vd på Danderyds sjukhus den 1 september. Han kommer närmast från Södertälje sjukhus som vd. Pedroletti har en bred och lång erfarenhet av att leda och utveckla specialiserad vård och är utbildad specialistläkare i barn- och ungdomsmedicin.

Hur känns det att börja som ny vd på Danderyds sjukhus?
Det känns väldigt bra. Jag har lång erfarenhet som läkare och vd och ser fram emot att tillsammans med alla medarbetare utveckla Danderyds sjukhus. Under pandemin hade Södertälje sjukhus ett nära samarbete med Danderyds sjukhus – vilket har gett mig en god bild av sjukhuset. Danderyds sjukhus är en stor och, i många fall, avgörande spelare i regionens vårdverksamhet och bidrar med god och säker vård, betydelsefull forskning och viktig utbildning.

Vad är det första du kommer göra som ny vd?
För mig som vd och ledare är det viktigt att kunna förklara vart vi ska och vad vi ska uppnå. Sen handlar det om ett tätt samarbete mellan ledning, chefer och medarbetare. Min erfarenhet är att medarbetarna vet bäst hur vi ska göra för att nå målet. Som chefer och ledare är det viktigt att stödja medarbetarna i deras strävan, att få helheten att fungera och att få alla att dra åt samma håll. Min ambition är att vara en synlig ledare som regelbundet möter medarbetarna i deras vardag för att bättre förstå hur sjukhuset fungerar, men också förklara hur våra förutsättningar ser ut och vart vi ska.

Bakgrund
Christophe Pedroletti är specialist i barn- och ungdomsmedicin och har disputerat i barnallergologi vid Karolinska Institutet. Han har tidigare arbetat som sektionschef på Astrid Lindgrens barnsjukhus, chef för Akademiska barnsjukhuset i Uppsala och vd för Södertälje sjukhus. Christophe Pedroletti efterträder Yvonne Haglund Åkerlind som efter nästan sex år som vd går i pension.

För mer information och kontakt:
Marianne Lagerbielke, pressansvarig
Danderyds sjukhus
telefon 08-123 561 51 eller marianne.lagerbielke@regionstockholm.se

Ämnen

Regioner


Om Danderyds sjukhus

Danderyds sjukhus är ett av Sveriges största akutsjukhus och bedriver universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden. Årligen tar sjukhuset emot cirka 90 000 akutsökande, 429 000 besök i öppenvården och 50 000 i slutenvården samt genomför 6 300 förlossningar. I samarbete med Karolinska Institutet (KIDS) bedrivs utbildning och forskning kring de vanligaste folksjukdomarna. Årligen välkomnas drygt 2 000 studenter från drygt 100 olika lärosäten i ett 30-tal olika utbildningsprogram. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm och har cirka 4 500 medarbetare. Mer information finns på ds.se samt ki.se/kids.

Kontakter

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presskontakt Danderyds sjukhus presstjänst är bemannad helgfria vardagar kl. 08.00-17.00. Kvällar och helger hänvisar vi till Region Stockholms pressfunktion för hälso- och sjukvårdsfrågor. 08-123 562 77