Gå direkt till innehåll
Peter Graf i samspråk med verksamhetschef Klara Bergmark
Peter Graf i samspråk med verksamhetschef Klara Bergmark

Pressmeddelande -

Peter Graf ny styrelseordförande för Danderyds sjukhus

Sedan den 1 januari 2024 är Peter Graf ny styrelseordförande i den gemensamma styrelsen för Danderyds sjukhus, Södertälje sjukhus och Södersjukhuset. På tisdagen fick han en rundtur på sjukhuset i sällskap av bland andra vd Christophe Pedroletti.

- Jag är taggad på att få fortsätta jobba nära en verksamhet som jag varit en del av i många år. Det är världens bästa jobb att vara chef i vården, och som styrelseordförande kommer jag att ha nytta av mina erfarenheter för att fortsätta utveckla sjukvården att bli ännu bättre, säger Peter Graf

Peter Graf är öron-, näsa- och halsläkare och har lång erfarenhet som chef i vården från bland annat Huddinge sjukhus, Astrid Lindgrens barnsjukhus och inte minst som vd för Danderyds sjukhus under åren 2008 till 2011. Han kommer närmast från tjänsten som vd i vårdbolaget Tiohundra i Norrtälje.

- Styrelsen är ägarnas representanter, och kan också fungera som stöd och bollplank till sjukhusets ledning. Det känns tryggt med en ordförande med en gedigen chefserfarenhet från vården, och jag ser fram emot vårt samarbete, säger Danderyds sjukhus vd Christophe Pedroletti.

Ämnen

Regioner


Om Danderyds sjukhus
Danderyds sjukhus är ett av Sveriges största akutsjukhus och bedriver universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Sjukhuset 4 500 medarbetare tar årligen emot 90 000 akutsökande, 410 000 besök i öppenvården, 48 000 i slutenvården och genomför 25 000 operationer och 6 000 förlossningar. I samarbete med Karolinska Institutet bedrivs utbildning och forskning kring de vanligaste folksjukdomarna. Årligen välkomnas drygt 2 000 studenter från drygt 100 olika lärosäten i ett 30-tal olika utbildningsprogram. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm och omsätter 6 miljarder kronor per år. Mer information finns på ds.se samt ki.se/kids.

Kontakter

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presskontakt Danderyds sjukhus presstjänst är bemannad helgfria vardagar kl. 08.00-17.00. Kvällar och helger hänvisar vi till Region Stockholms pressfunktion för hälso- och sjukvårdsfrågor. 08-123 562 77