Gå direkt till innehåll
Zilla Jonsson ny HR-direktör på Danderyds sjukhus

Pressmeddelande -

Zilla Jonsson ny HR-direktör på Danderyds sjukhus

Danderyds Sjukhus AB rekryterar Zilla Jonsson som ny HR-direktör med ansvar för utvecklingen av sjukhusets HR-organisation, ledar- och medarbetarskapet och kompetensförsörjning.

Zilla Jonsson blir en del av Danderyds sjukhus ledningsgrupp. Hon kommer närmast från en tjänst som HR-direktör på Region Östergötland. Dessförinnan arbetade hon som personaldirektör på Transporstyrelsen. Hon har också erfarenhet från konsultbranschen och från företagshälsovården.

- Jag ser fram mot att vara med och rusta Danderyds sjukhus inför framtiden. Det jag tar med mig är ett närvarande ledarskap, fokus på kompetensförsörjning och ett aktivt arbete för att skapa en god arbetsmiljö. Tillsammans med kollegor och medarbetare ska vi utveckla det som fungerar bra och hitta nya arbetssätt där det behövs. Utveckling måste utgå från verksamhetens behov. Jag ser fram mot att lära känna verksamheten på djupet för att kunna bidra, säger Zilla Jonsson.

- Med bakgrund från hälso- och sjukvårdssektorn, myndighet och näringslivet har Zilla Jonsson insikten, kunskapen och erfarenheten som behövs för att fortsätta driva HR-arbetet på sjukhuset framåt. Hon har jobbat lång tid som ledare inom stora och små organisationer och är rätt person att ta sig an de komplexa utmaningar som vi står inför, säger Christophe Pedroletti, vd på Danderyds sjukhus.

Zilla Jonsson tillträder sin nya tjänst den 30 januari 2023.

För mer information kontakta: Marianne Lagerbielke, pressansvarig, 

marianne.lagerbielke@regionstockholm.se 

Ämnen

Regioner


Om Danderyds sjukhus

Danderyds sjukhus är ett av Sveriges största akutsjukhus och bedriver universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden. Årligen tar sjukhuset emot cirka 90 000 akutsökande, 429 000 besök i öppenvården och 50 000 i slutenvården samt genomför 6 300 förlossningar. I samarbete med Karolinska Institutet (KIDS) bedrivs utbildning och forskning kring de vanligaste folksjukdomarna. Årligen välkomnas drygt 2 000 studenter från drygt 100 olika lärosäten i ett 30-tal olika utbildningsprogram. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm och har cirka 4 500 medarbetare. Mer information finns på ds.se samt ki.se/kids.

Kontakter

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presskontakt Danderyds sjukhus presstjänst är bemannad helgfria vardagar kl. 08.00-17.00. Kvällar och helger hänvisar vi till Region Stockholms pressfunktion för hälso- och sjukvårdsfrågor. 08-123 562 77