Gå direkt till innehåll
Läkare på Danderyds sjukhus blev Årets diabetolog

Nyhet -

Läkare på Danderyds sjukhus blev Årets diabetolog

Svensk Förening för Diabetologis styrelse har utnämnt två diabetologer till utmärkelsen Årets diabetolog 2013. En av dem är Lena Landstedt-Hallin, läkare vid internmedicin på Danderyds sjukhus.

Hon får priset med följande motivering:
”Lena Landstedt-Hallin har varit en förebild för många diabetologer inte bara i Stockholmsregionen genom sitt stora engagemang och kunnande inom diabetologin. Hon har varit en uppskattad föreläsare nationellt och internationellt framförallt när det gäller diabetesbehandling. Hennes forskningsområde har kretsat kring SU- och insulinbehandling. Hennes allsidighet som kliniker, föreläsare och forskare med stark förankring inom kliniken gör henne väl meriterad till att utnämnas till Årets diabetolog.”

Hur känns det att ha blivit utnämnd?
– Eftersom en sådan utmärkelse inte är något man söker till (eller ens funderar på om man ska få) så kom det verkligen som en stor överraskning, kommenterar Lena Landstedt-Hallin. Det känns otroligt hedrande och dessutom fantastiskt roligt att bli uppmärksammad av sina kollegor inom diabetologin. Jag ”brinner” ju för diabetes och god diabetesvård och försöker sprida så mycket jag kan kring hur man kan behandla denna heterogena sjukdomsgrupp och hur man kan leva ett bra liv samtidigt som man har diabetes, oavsett typ. Och det är viktigt att kunna förmedla detta både till patienter och medarbetare på sjukhus och - när jag hinner - i primärvården.

Prissumman är på 25 000 kronor.

För mer information kontakta pressansvarig, 08-123 562 77.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presskontakt Danderyds sjukhus presstjänst är bemannad helgfria vardagar kl. 08.00-17.00. Kvällar och helger hänvisar vi till Region Stockholms pressfunktion för hälso- och sjukvårdsfrågor. 08-123 562 77