Gå direkt till innehåll
Ny webbsida för att utveckla goda idéer inom hälso- och sjukvården

Nyhet -

Ny webbsida för att utveckla goda idéer inom hälso- och sjukvården

Medarbetare inom Stockholms läns landsting med innovationsidéer har en ny webbplats att inspireras ifrån. På www.sllinnovation.se kan resan starta för att utveckla tankarna till konkreta projekt.

Har du en idé som kan förbättra vårdmiljön för såväl medarbetare som patient? Landstingets medarbetare får via SLL Innovation på ett enkelt sätt tillgång till processer, avtal och arbetssätt som möjliggör och stödjer utveckling och kommersialisering av innovationer. Använd idéblanketten på webbplatsen för att boka ett möte. Ingen idé är för liten eller för enkel – du får hjälp att tänka vidare.

Även entreprenörer och företag kan få hjälp att utvecklas i samverkan med Stockholms läns landsting via SLL Innovation.

SLL Innovations arbetssätt är bra på att ta tillvara och utveckla de goda idéer som föds i sjukvårdens vardag vilket ger bättre och säkrare vård.

- Att etablera innovationsstrukturer inom vård och omsorg är ett bra koncept för medarbetare som på ett ansvarsfullt sätt identifierar behov och idéer bland patienter och användare i vårdens verklighet. Vår nya webbplats är ett utmärkt inledande verktyg, det är enkelt att hitta kontaktvägar och sidan ger inspiration. säger Olle Hillborg, chef SLL Innovation.

SLL Innovation började som ett innovationsprojekt 2003 på Danderyds sjukhus och har funnits som en permanent verksamhet inom Stockholms läns landsting sedan februari 2013. SLL Innovation har ett landstingsövergripande uppdrag med innovationskoordinatorer och ambassadörer på sjukhus inom SLL.

För ytterligare information om sllinnovation.se, kontakta

Olle Hillborg, chef SLL Innovation, tel: 08-123 566 77, e-post:olof.hillborg@ds.se

Ämnen

Regioner

Kontakter

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presskontakt Danderyds sjukhus presstjänst är bemannad helgfria vardagar kl. 08.00-17.00. Kvällar och helger hänvisar vi till Region Stockholms pressfunktion för hälso- och sjukvårdsfrågor. 08-123 562 77

Relaterat innehåll