Gå direkt till innehåll
Familj som vilar ut efter förlossningen i de nyrenoverade och moderna rummen på Hotell BB, Danderyds sjukhus.
Familj som vilar ut efter förlossningen i de nyrenoverade och moderna rummen på Hotell BB, Danderyds sjukhus.

Pressmeddelande -

Danderyds sjukhus förlossning tillbaka på nyrenoverade Hotell BB

Hotell BB i Mörby har genomgått en totalrenovering och nu välkomnas familjer till hotellet för att vila ut efter förlossningen och samtidigt ha närhet till eftervård. Danderyd sjukhus Hotell BB ligger högst upp i höghuset på plan 7 och 8, där vissa rum har milsvid utsikt över vackra Edsviken.

Familjerna välkomnas till fräscha rum med nya unika höj- och sänkbara sängar, ergonomisk amningsfåtölj och ljusa milda färger som skapar ett lugn.
– Under pandemin var föräldrar och barn kvar på sjukhuset för att vila ut. Det känns otroligt roligt att kunna erbjuda våra familjer nya toppmoderna rum, som uppfyller alla hygienkrav och med en inredning som är ergonomisk för såväl patienter som medarbetare, berättar Maria Persson, verksamhetschef kvinnosjukvård och förlossning.

På en av våningarna finns barnläkarrummet och medicinsk utrustning. Barnmorskorna är specialister på den eftervård som behövs efter en förlossning och på vad spädbarn och föräldrar behöver de första dagarna för att må så bra som möjligt.

– Våra barnmorskor säkerställer patientsäkerheten för familjen. De finns tillgängliga dygnet runt och bistår om hjälp behövs. Vår verksamhet med vård och rum i en lugn och avspänd miljö och vistelsen i de nya rummen har fortsatt falla väl ut i den nyrenoverade miljön, säger Maria Persson verksamhetschef kvinnosjukvård och förlossning Danderyds sjukhus.

Full service och sjukvårdspersonal dygnet runt
Hotellets reception är bemannad dygnet runt med en sjuksköterska.
– Våra barnmorskor har lång erfarenhet och arbetet är väl inarbetat här på de två våningsplanen. Historiskt sett har vi bedrivit eftervård här sedan 1995. Våra medarbetare har längtat efter att få flytta tillbaka hotellet och det tror jag patienter märker när de stannar hos oss efter förlossningen, berättar Marie Fryxell, vårdenhetschef på Hotell BB.

Förutom dygnetruntvård finns bekvämligheter såsom en restaurang som serverar vällagad hotellfrukost, lunch och middag. Efter att köket har stängt finns en kiosk med fika, dryck och snacks.
– Det är ett helhetskoncept med både vård och service och det är något som vi vet att våra patienter uppskattar. Alla rum är utrustade med skötbord och eget badrum, tv, telefon, ett trygghetslarm. Det finns vackra promenadstråk längs vattnet och för dem det passar bättre kan man sitta på någon av våra balkonger och njuta av utsikten, avslutar Marie Fryxell.

Fakta: Hotell BB drivs av Danderyds sjukhus och är belägen i Patienthotellet (Hotell Mörby) som nås från Golfvägen1 B eller genom sjukhuset. Barnmorskor finns tillgängliga dygnet runt och receptionen är alltid bemannad med sjuksköterskor. På hotellet finns helpension med frukost, lunch och middag. Snacks och fika kan köpas i receptionen. I restaurangen går det även bra att ta emot besökare för att äta lunch, middag eller fika.

Rummen: Nyrenoverade rum med hygiengolv, unika höj- och sänkbara sängar, tröskelfria golv, bekväma och hygieniska amningsfåtöljer och skötbord i alla rum.

Hotell BB: Här görs även återbesök och hörselscreening. Barnmorskor, sjuksköterskor och undersköterskor är i tjänst dygnet runt. Restaurang för boende och gäster utifrån, samt kiosk och kafé dygnet runt. Parkering precis utanför huvudentrén för boende och gäster och en stor uteservering sommartid. Danderyds sjukhus Hotell BB är lokaliserad i Hotell Mörby är i anslutning till Danderyds sjukhus. 

För fler pressbilder och intervjuer kontakta pressansvarig: Marianne Lagerbielke, 072-582 22 77, marianne.lagerbielke@regionstockholm.se

Ämnen

Regioner


Danderyds sjukhus är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Sjukhuset grundades 1964 och bedriver universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Årligen tar sjukhuset emot cirka 90 000 akutsökande, 420 000 besök i öppenvården och 49 000 i slutenvården samt genomför omkring 6 500 förlossningar. I samarbete med Karolinska Institutet (KIDS) bedriver Danderyds sjukhus utbildning och forskning kring de vanligaste folksjukdomarna tar årligen emot drygt 2 000 studenter från drygt 100 olika lärosäten i ett 30-tal olika utbildningsprogram. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm och har cirka 4 300 medarbetare. Mer information finns på ds.se samt ki.se/kids.

Kontakter

Marianne Lagerbielke

Marianne Lagerbielke

Pressansvarig 08-123 561 51