Gå direkt till innehåll
Danderyds sjukhus i förstärkningsläge med anledning av covid-19 och ansträngt vårdplatsläge

Pressmeddelande -

Danderyds sjukhus i förstärkningsläge med anledning av covid-19 och ansträngt vårdplatsläge

Pressmeddelande, 10 januari 2022

Med anledning av att antalet patienter med covid-19 ökar och att många söker akut sjukvård av andra orsaker, går Danderyds sjukhus från idag den 10 januari 2022 klockan 15.00 över i förstärkningsläge.

Sjukhuset minskar därmed ytterligare den planerade vården och vidtar åtgärder för att säkra tillgången till vårdplatser, bemanning, material och skyddsutrustning.

– Vi har ett utmanande läge med både en ökning av antalet patienter med covid-19 och att många söker akutsjukvård av andra orsaker just nu. Då många medarbetare är sjukskrivna blir läget ansträngt. Vi kraftsamlar därför återigen och höjer vår beredskap ytterligare för att snabbt kunna prioritera åtgärder och fatta beslut, säger Yvonne Haglund Åkerlind, vd på Danderyds sjukhus.

– Samarbetet i regionen fungerar bra och vi har ett nära samarbete med kommuner, geriatriska vårdgivare i länet och andra vårdgivare som bidrar med avlastning i det ansträngda läget, säger Yvonne Haglund Åkerlind, vd.

För mer information, vänligen kontakta:

Danderyds sjukhus presstjänst, 08-123 562 77, press.ds@regionstockholm.se

Regioner


Danderyds sjukhus är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Sjukhuset grundades 1964 och bedriver universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Årligen tar sjukhuset emot cirka 90 000 akutsökande, 420 000 besök i öppenvården och 49 000 i slutenvården samt genomför omkring 6 500 förlossningar. I samarbete med Karolinska Institutet (KIDS) bedriver Danderyds sjukhus utbildning och forskning kring de vanligaste folksjukdomarna tar årligen emot drygt 2 000 studenter från drygt 100 olika lärosäten i ett 30-tal olika utbildningsprogram. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm och har cirka 4 300 medarbetare. Mer information finns på ds.se samt ki.se/kids.

Kontakter

Marianne Lagerbielke

Marianne Lagerbielke

Pressansvarig 08-123 561 51