Gå direkt till innehåll
Hur känns förvärkar?

Pressmeddelande -

Hur känns förvärkar?

Svaret på den frågan och många andra finns i vår nya patienttidning ”Vad händer på Danderyds förlossning”. Här finns beskrivet vad som händer från det att värkarna börjar och barnet föds, tills det är dags att åka hem igen. Erfaren personal på Danderyds kvinnoklinik står för innehållet.

- Vi vill bidra med lättillgänglig information till blivande föräldrar, om det mesta som händer och kan hända under en förlossning hos oss, berättar Birgitta Mörlin, verksamhetschef för Kvinnokliniken på Danderyds sjukhus.

- Allt för att minska den oro som föräldrar kan ha, kring sin förlossning.

En bild från ”insidan”

- När föräldrarna kommer till förlossningen är de flesta redan väldigt pålästa. Det finns så mycket information på olika internetsajter där mycket är relevant, men där det också finns en hel del desinformation. Därför vill vi förmedla en bild från ”insidan” om hur det ser ut hos oss. Självklart innefattar det inte allt och dessutom är varje förlossning unik, men det ger en idé om hur det kan gå till, säger tf chefbarnmorska Giovanka Machuca Munoz.

Tidningen finns att beställa kostnadsfritt här.


Ämnen

Regioner


Danderyds sjukhus är norra Stockholms akutsjukhus med cirka 3 400 medarbetare. Hos oss får du vård som präglas av kvalitet och omtanke. I vårt uppdrag ingår även utbildning, klinisk forskning och utveckling, bland annat i samarbete med Karolinska Institutet. Läs mer om oss på www.ds.se.

Kontakter

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presskontakt Danderyds sjukhus presstjänst är bemannad helgfria vardagar kl. 08.00-17.00. Kvällar och helger hänvisar vi till Region Stockholms pressfunktion för hälso- och sjukvårdsfrågor. 08-123 562 77