Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Världsledande forskare föreläser om hjärt-, njur- och diabetessjukdom

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Världsledande forskare föreläser om hjärt-, njur- och diabetessjukdom

Danderyds sjukhus och Karolinska Institutet bjuder in till ett nationellt symposium 7-9 oktober som behandlar hjärt- njur- och diabetessjukdom (HND) och behovet av personcentrerad vård för patienter som har två eller tre av dessa diagnoser.

Här presenteras ett högkvalitativt vetenskapligt program med både svenska och internationella framstående föreläsare som David Goldsmith, professor in Cardiorenal Medicine, Kings College and St Guy’s, London, och Adeera Levin, professor in Nephrology, University of British Columbia, Vancouver. På symposiet kommer vi också att berätta om våra egna erfarenheter från Sveriges första HND-centrum vid Danderyds sjukhus. Läs hela programmet här.

Anna Starbrink och Dag Larsson medverkar i aktuell debatt

Under torsdagen 8 oktober kl 13.30 – 15.15, kommer journalisten och debattören Hanne Kjöller att leda en debatt som tar upp aktuella och ibland tabubelagda områden.

VÅRD TILL VARJE PRIS 80 procent av sjukvårdsbudgeten går åt till patientens sista tid i livet. Men kan det vara så att vi hellre vårdar för mycket än har modet att ta reda på vad patienten själv vill?

DRG ELLER LIVSKVALITET Är det rimligt att patienten ska koordinera sin egen sjukvård? Var finns livet när det går åt till att besöka vården?

PERSONCENTRERAT ELLER VÅRDORIENTERAT? Är det rimligt att patienten ska koordinera sin egen sjukvård? Var finns livet när det går åt till att besöka vården? Vad är viktigt för att få en helhetssyn för hållbar vård? Kan det vara så att vården styrs av att beslutsfattare, politiker och beställare har ett stuprörstänk?

Bland debattörerna finns politiker, beslutsfattare, vårdgivare och anhöriga:

Hanne Kjöller debattledare

Anna Starbrink, hälso- och sjukvårdslandstingsråd (FP)

Dag Larsson, oppositionslandstingsråd (S)

Anna Nergårdh, chefläkare SLL

Britt-Marie Ahrnell, anhörigrepresentant

Stella Cizinsky, kardiolog och landstingspolitiker

Lena Martin, kvalitetsstrateg Danderyds sjukhus

Maria Olmark, sjuksköterska Danderyds sjukhus

Publicerade artiklar och nyheter

Symposiet arrangeras av Hjärtkliniken, Njurmedicinska kliniken och diabetessektionen vid Medicinkliniken på Danderyds Sjukhus tillsammans med Institutionen för kliniska vetenskaper, Danderyds sjukhus, Karolinska Institutet.

Du som är journalist och vill komma på delar eller hela symposiet, kontakta presschef Ingvor Farinotte på 070-162 12 11 eller ingvor.farinotte@ds.se

Ämnen

Regioner


Danderyds sjukhus är ett av landets största akutsjukhus. Det viktigaste för oss är att våra patienter känner sig trygga och säkra och får bästa möjliga vård och behandling. Det målet arbetar vi mot varje dag - tillsammans.

Genom att lyssna på våra patienter, deras närstående och på varandra hittar vi bättre lösningar. Genom att olika verksamheter samverkar utnyttjar vi sjukhusets bredd för att kunna använda rätt spetskompetens. Genom att vara professionella och sätta kvalitet och omtanke främst i allt vi gör utvecklar och förbättrar vi verksamheten. Genom forskning och innovation utökar vi vår kunskap och genom utbildning delar vi med oss av den. Allt för att kunna bidra till god livskvalitet för alla våra patienter. Läs mer om oss på www.ds.se


Kontakter

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presskontakt Danderyds sjukhus presstjänst är bemannad helgfria vardagar kl. 08.00-17.00. Kvällar och helger hänvisar vi till Region Stockholms pressfunktion för hälso- och sjukvårdsfrågor. 08-123 562 77

Relaterat innehåll