Gå direkt till innehåll
Tidigare varsel på Danderyds sjukhus minskas från 100 tjänster till 20. Inga läkare, sjuksköterskor eller undersköterskor blir varslade.
Tidigare varsel på Danderyds sjukhus minskas från 100 tjänster till 20. Inga läkare, sjuksköterskor eller undersköterskor blir varslade.

Pressmeddelande -

Varslet på Danderyds sjukhus blir mindre än beräknat - inga läkare, sjuksköterskor eller undersköterskor varslas

Det varsel som sjukhuset lade till arbetsförmedlingen i november 2019 ändras från 100 personer till 20. Läkare, sjuksköterskor och undersköterskor kommer inte att varslas om uppsägning, men undersköterskor kan komma att erbjudas omplacering inom sjukhuset. Yrkeskategorier inom framför allt administrationen kommer att beröras av varsel om uppsägning.

Danderyds sjukhus har ett utmanande ekonomiskt läge år 2020 med ett beräknat underskott på 300 miljoner kronor, sex procent av sjukhusets omsättning. Därför genomför nu Danderyds sjukhus ett flertal åtgärder för att få ekonomin i balans. Sjukhuset behöver minska antalet anställda med cirka 250 tjänster vilket innebär att sjukhuset i november 2019 beslutade att lägga ett varsel på cirka 100 tjänster.

Av de 250 tjänsterna kommer cirka 210 att lösas med naturlig avgång (pensionsavgångar, vikariat som upphör och egen uppsägning). För närvarande är, förutom de 210 tjänsterna, cirka 40 tjänster identifierade där medarbetare kommer att erbjuds omplacering och/eller varslas om uppsägning. Läkare, sjuksköterskor och undersköterskor kommer inte att varslas om uppsägning men undersköterskor kan komma att erbjudas omplacering inom sjukhuset. Yrkeskategorier inom framför allt administrationen kommer att beröras av varsel om uppsägning. Därför ändras det varsel som sjukhuset lade till arbetsförmedlingen i november 2019 från 100 personer till 20.

Under perioden 24 februari – 27 mars 2020 genomförs förhandlingar och dialog med de fackliga organisationerna om omplacering och varsel. Under denna period pågår också kompetensinventering och individuellt stöd till berörda från HR och Omställningsfonden. De medarbetare som är övertaliga erbjuds individuellt stöd av HR-avdelningen. Målsättningen är att de medarbetare som kommer att omplaceras och sägas upp ska få information om detta senast den 31 mars 2020.

För mer information kontakta:

Anna-Carin Stark, kommunikationsdirektör.
​Mobil 072-582 2196
​Mail anna-karin.stark@sll.se

Alternativt pressjouren på 08-123 562 77

Ämnen

Regioner


Danderyds sjukhus är ett av landets största akutsjukhus. Det viktigaste för oss är att våra patienter känner sig trygga och säkra och får bästa möjliga vård och behandling. Det målet arbetar vi mot varje dag - tillsammans.

Mer info finns här!

Kontakter

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presstjänst Danderyds sjukhus

Presskontakt Danderyds sjukhus presstjänst är bemannad helgfria vardagar kl. 08.00-17.00. Kvällar och helger hänvisar vi till Region Stockholms pressfunktion för hälso- och sjukvårdsfrågor. 08-123 562 77

Relaterat innehåll