Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

 Danderyds sjukhus på andra plats i Swedehearts rankning

Danderyds sjukhus på andra plats i Swedehearts rankning

På alla hjärtans dag släpper kvalitetsregistret Swedeheart resultaten som visar var den allra bästa hjärtsjukvården finns i Sverige. Danderyds sjukhus hjärtklinik ökade sina index- och kvalitetspoäng tack vare en förbättrad sekundär hjärtprevention.

Charlotte Thålin, bitr. överläkare, docent, och ansvarig forskare för COMMUNITY-studien.

Luftvägsantikroppar ger ett varaktigt skydd mot SARS-CoV-2

Höga nivåer av antikroppar mot SARS-CoV-2 i nässlemhinna ger skydd mot covid-19 i minst åtta månader. SARS-CoV-2-infektion med omikronvarianten ger slemhinneantikroppar med god hållbarhet, vilket sannolikt bidrar till ett starkt skydd mot upprepad omikroninfektion. Resultaten, som publiceras i The Lancet Infectious Diseases, väcker ytterligare förhoppningar om att det kan finnas förutsättningar a

Danderyds sjukhus i stabsläge

Danderyds sjukhus i stabsläge

Med anledning av att antalet patienter med covid-19 ökar går Danderyds sjukhus över i stabsläget i dag, 21 december kl 16.00. Sjukhuset minskar därmed den planerade vården och vidtar åtgärder för att säkra tillgången till vårdplatser, bemanning, material och skyddsutrustning. Infektionssäsongen har drabbat regionen hårt och vården är kraftigt belastad. Det ökade antalet patienter med covid-19 och

Göran Örnung ny verksamhetschef för akutsjukvården på Danderyds sjukhus

Danderyds Sjukhus AB rekryterar Göran Örnung som verksamhetschef Akutsjukvård. Akutmottagningen på Danderyds Sjukhus är en av Sveriges största och tar emot cirka 93 000 patienter per år fördelat på internmedicin, neurologmedicin, hjärtmedicin, allmän kirurgi inklusive urologi och ortopedi.

Maria Persson, överläkare PhD, verksamhetschef kvinnosjukvård och förlossning, Danderyds sjukhus.

Nu är Danderyds sjukhus nya uppdrag i gång: rekonstruktiv kirurgi vid svåra förlossningsskador

Bäckenbottencentrum på Danderyds sjukhus Kvinnoklinik är nu igång med sitt Nationella högspecialiserade uppdrag (NHV) – med avancerad rekonstruktiv kirurgi vid svåra förlossningsskador med påverkan på underliv och ändtarm. Genom att samla rekonstruktiv kirurgi på två sjukhus i Sverige blir vårdkvaliteten högre vilket ger patienten en bättre livskvalitet.

Zilla Jonsson ny HR-direktör på Danderyds sjukhus

Zilla Jonsson ny HR-direktör på Danderyds sjukhus

Danderyds sjukhus AB rekryterar Zilla Jonsson som ny HR-direktör med ansvar för utvecklingen av sjukhusets HR-organisation, ledar- och medarbetarskapet och kompetensförsörjning.

Birgitta Rosén, klinikchef Logopedkliniken Danderyds sjukhus

Fem nya specialtjänster till Sveriges största logopedklinik

Fem nya specialtjänster till Sveriges största logopedklinik Nu är vi inte bara störst i landet, vi är också bäst! Fem nya specialisttjänster lyfter logopedkliniken på Danderyds sjukhus till en ny nivå. - För våra patienter har dessa tjänster stor betydelse. Det här innebär att vi kan erbjuda ännu bättre vård i den absoluta framkanten, säger Birgitta Rosén, klinikchef på Logopedkliniken.

Antikroppar i luftvägarna skyddar mot omikroninfektion

Antikroppar i luftvägarna skyddar mot omikroninfektion

Höga nivåer av antikroppar i luftvägarna minskar risken att infekteras av omikron, men många får inte mätbara antikroppsnivåer i luftvägarna trots tre doser SARS-CoV-2-vaccin. Det visar en ny studie som publicerats i The New England Journal of Medicine av forskare vid Karolinska Institutet och Danderyds sjukhus.

Christophe Pedroletti, ny vd Danderyds sjukhus

Ny vd på Danderyds sjukhus

Christophe Pedroletti tillträder som vd på Danderyds sjukhus den 1 september. Han kommer närmast från Södertälje sjukhus som vd. Pedroletti har en bred och lång erfarenhet av att leda och utveckla specialiserad vård och är utbildad specialistläkare i barn- och ungdomsmedicin.

Charlotte Thålin och Sebastian Havervall

Omikroninfektion ger lägre antikroppsnivåer hos personer som har haft covid-19 före vaccination

Kombinationen infektion och vaccin, så kallad hybridimmunitet, har tidigare visats ge ett starkare immunsvar än enbart vaccin. Nu visar nya resultat från studien att omikron infektion ger ett dubbelt så högt antikroppssvar efter tre doser vaccin jämfört med efter både tidigare covid-19 och tre doser vaccin, som publicerats i tidskriften The Lancet Infectious Diseases.

Visa mer